Ingrediënten 2 personen
- 1 el olijfolie
- 2 sjalotten, fijngesneden
- 150 ml droge witte wijn of visbouillon
- 1 laurierblaadje
- 200 gr champignons, in dikke plakjes
- 100 ml crème fraîche
- 500 gr stevige witvisfilet, in blokjes
- 175 gr gepelde gekookte garnalen
- 175 gr doperwten
- 40 gr boter, gesmolten
- peterselie, fijngesneden ter garnering
- zout en peper
Bereiding
Verhit de olie in een ovenbestendige pan of ondiepe ovenschotel en bak hierin de sjalotten 2-3 minuten. Voeg de wijn, het laurierblaadje en de champignons toe, laat ze 2 minuten pruttelen en schep af en toe om. Voeg vervolgens de crème fraîche en vis toe en kruid naar smaak met zout en peper. Breng het vismengsel aan de kook en laat 5-6 minuten pruttelen op laag vuur tot de vis bijna gaar is. Verwijder het laurierblaadje. Voeg de garnalen en doperwten toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook. Laat intussen de boter zo nodig opnieuw smelten in een andere pan en verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verdeel de boter gelijkmatig over het vismengsel. Zet de pan 3-4 minuten onder de hete grill, of tot het vispotje een mooi goudbruin korstje heeft gekregen.
Garneer het gerecht af met peterselie en serveer warm. Een heerlijk weekendrecept om eventuele gasten mee te imponeren!
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!