Ingrediënten – 2 personen
- 150 gr volkoren spaghetti
- 450 gr passata di pomodoro
- half bakje cherry tomaatjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250-300 gr rundergehakt
- 1 wortel2 stengels bleekselderij
- paar takjes verse basilicum
- eetlepel verse of gedroogde oregano
- 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding Spaghetti Bolognese
Heerlijk klassieke pasta bolognese! Bak de pijnboompitten goudbruin (zonder olie), laat afkoelen en houd apart. Breng alvast water aan de kook in een grote pan.
Snijd intussen de ui, wortel en bleekselderij fijn en houd apart. Bak het rundergehakt rul in een koekenpan en voeg de ui, wortel, bleekselderij en (uitgeperste of gesneden) knoflook toe. Schep 1 minuut om op matig vuur. Voeg de cherry tomaatjes en de passata toe en blijf roeren. Voeg de oregano toe en breng verder op smaak met wat zout en peper. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen op matig vuur en roer af en toe, kook in de tussentijd de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de spaghetti met de saus en garneer met pijnboompitten en wat verse blaadjes basilicum.
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!