Gegrilde kalkoen met frisse salsa van aardbeien, paprika en avocado



Deze gegrilde kalkoen met frisse salsa met onder andere aardbei en avocado, is namelijk een van mijn favoriete zomerrecepten. En: ideaal als je gaat barbecueën! Ik gebruik hier hele dunne kalkoenfilets (schnitzels) voor, die letterlijk binnen 2 minuten gaar zijn. Geen gedoe met doorsnijden en checken of de kalkoen wel gaar is, dus.

INGREDIËNTEN (2 PERSONEN)

  1. 2 platte, dunne kip- of kalkoenfilets (bij sommige supermarkten noemen ze die ‘schnitzel’)
  2. Oranje paprika
  3. Avocado
  4. Halve komkommer
  5. Halve rode ui
  6. Ongeveer 6 grote aardbeien
  7. Limoen(sap)
  8. Teentje knoflook
  9. (Verse) basilicum
  10. Kipkruiden
  11. Peper en zout
  12. Eventueel 2 eetlepels (Griekse) yoghurt en mayonaise

Bereiding

Eerst maak je de groentesalsa. Snijd de paprika, avocado, komkommer, rode ui en aardbeien in kleine stukjes en doe ze samen in een kom. Halveer de limoen en knijp wat sap uit éen helft uit boven de groente. Snijd de andere helft in partjes om straks bij de kalkoen te serveren. Pers vervolgens de knoflookteen uit en scheur wat basilicumblaadjes (of gebruik gedroogde basilicum) en voeg dit ook toe aan de salsa. Hussel de groentesalsa even goed door en proef wat je van de smaak vindt. Voeg wat peper en zout naar smaak toe, en -als je wilt- ook nog wat extra limoensap.Vind je het lekker om straks een sausje bij de kip te serveren? Meng dan wat (Griekse) yoghurt met mayonaise en voeg hier naar smaak wat limoensap, knoflook, basilicum en eventueel zout aan toe. Zonder saus vind ik het zelf ook heel lekker, maar aangezien kalkoen wel eens een tikkeltje droog kan worden op de barbecue, serveer ik dit er vaak voor de zekerheid bij.

Bestrooi de kalkoenfilets aan beide kanten met kipkruiden (of bijvoorbeeld wat zout, peper en kerrie) en leg ze op de barbecue. Omdat de filets zo dun zijn, zijn ze heel snel gaar. Ik barbecuede beide kanten ongeveer een minuutje.Haal de kalkoenfilets vervolgens van de barbecue en leg ze op een groot bord. Schep de groentesalsa er overheen en maak nog even af met de partjes limoen en eventueel wat extra basilicum. Ga vervolgens lekker zitten (of leg alvast wat nieuws op de barbecue), neem een wijntje of frisje, en geniet ervan!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!