Pittige pompoensoep



Ingrediënten 4 personen 

  1. 1 kg pompoen
  2. 4 cm gember
  3. 2 stuks uien
  4. 200 ml kokosmelk
  5. 2 theelepels chilipoeder
  6. 1 groentebouillionblokje

Bereiding Pittige pompoensoep

Verwarm de oven op ongeveer 200 graden. Snijd pompoen in blokjes (schil kun je laten zitten!) en snipper de uien. Leg de pompoenblokjes op een ovenschaal en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Plaats de pompoen nu in de oven en laat de stukken in ongeveer 20 minuten zacht en gaar worden.Maak 1,5 liter bouillon van het groentebouillon blokje ter voorbereiding van de pompoensoep.

Fruit de uien en voeg deze toe aan de bouillon. Haal de pompoen uit de oven en voeg toe aan de bouillon, ui en stukjes gember. Meng dit alles met de staafmixer of blender. Doe de soep nu in een pan en verwarm op het fornuis. Voeg al roerend de kokosroom toe en voeg de chillipeper toe. Indien je verse rode peper gebruikt kun je deze kort mee bakken met de ui of direct aan de soep toevoegen. Lekker met een stuk knapperig brood.

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.  


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!