Ingrediënten 2 personen
- 150 gram rosbief
- 100 gram sla gemengd
- 20 gram taugé
- 1/2 komkommer
- 10 gram zeewier wakame
- 8 stengels paksoi
- 1/2 paprika
- 1 teen knoflook
- peper
- zout
- 1 eetlepel sojasaus tamarinde
- 1 theelepel rijstazijn
- 1/2 citroen
- 1 eetlepel arachideolie
- koriander
Bereiding Thai beef salade met zeewier
Meng de ingrediënten van de dressing, met uitzondering van de olie. Als de ingrediënten zijn gemixt tot een gladde massa, voeg je al roerend de olie toe zodat de dressing mooi stevig wordt. Snijd vervolgens de paprika en paksoi in stukken en bak kort aan op hoog vuur met de knoflook en sesamolie. Laat afkoelen en meng met de taugé en de (in slierten gesneden, met dunschiller of kaasschaaf) komkommer. Meng alle ingrediënten met de sla en de dressing en verdeel over 2 borden. Leg vervolgens speels de rosbief over de salade en garneer tot slot met de zeewier.
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!