Zwarte quinoa salade met zoete aardappel, tomaat en gerookte kip



Ingrediënten 2 personen 

  1. 2 kopjes zwarte quinoa
  2. 150 gram gerookte kipfilet (liefst biologisch)
  3. 1 zoete aardappel
  4. 2 stengels bleekselderij
  5. 1 bosui
  6. 8 zongedroogde tomaten
  7. 10 cherrytomaten
  8. 1 avocado
  9. 3 el olijfolie
  10. 1 el balsamico
  11. zwarte peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe 2 kopjes quinoa in een pan met 6 kopjes water (1 op 3) en breng aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat zo’n 12 tot 15 minuten doorkoken totdat het water is verdwenen. Was in de tussentijd de zoete aardappel, snijd in blokjes (liefst met schil, zitten veel vitaminen in) en leg op een bakpapier op een grillplaat in de oven. Gaar de aardappelen zo’n 10 minuten op 180 graden. In de tussentijd was je de bleekselderij, bosui en tomaten om vervolgens alle ingrediënten (dus ook de avocado) in blokjes te snijden. Hetzelfde doe je met de kipfilet. Meng de olijfolie en balsamico tot een dressing en besprenkel met peper.

Doe de quinoa in een schaal en haal de zoete aardappel uit de oven. Meng door elkaar en mix de groenten en kip er doorheen. Roer de dressing door de gemixte salade zodat de quinoa een beetje smeuig wordt. Verdeel over 2 borden en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Tip: bereid de quinoa en zoete aardappel de avond ervoor en snijd ook de groenten vast in blokjes. Mix het geheel vast tot een salade en bewaar in een vershoudbakje in de koelkast.

Superfood Quinoa salade

Toegegeven; deze salade is misschien geen lust voor het oog, maar het is supergezond en ook nog eens heel lekker. Zwarte quinoa heeft een licht nootachtige smaak, maar is geen smaaksensatie op zich. Quinoa valt in de categorie superfoods en dat is niet zo vreemd; er zitten vitaminen, proteïnen, mineralen, ijzers en vezels in. Bovendien staat quinoa ook bekend als voorkomt trek in tussendoortjes en stimuleert je metabolisme. Ook zitten er geen gluten in en kan het goed worden gebruikt voor vegetarische maaltijden (in dit geval dus even de kip weglaten).

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences