Moederdag Ontbijt Deluxe



Ingrediënten 1 personen 

  1. Gezonde ‘American pancakes’
  2. 20 g amandelmeel
  3. 20 g boekweitmeel
  4. 50 ml water
  5. Scheutje ahornsiroop
  6. Scheutje vanillearoma (of vanillepoeder)
  7. Theelepel kaneelpoeder
  8. Topping
  9. Handje aardbeien
  10. 2 el kokosyoghurt (of naar behoefte)
  11. Aardbei-banaan smoothie (2 á 3 personen!)
  12. 2 bananen
  13. 10 aardbeien
  14. 500 ml magere yoghurt of melk

Gezonde American pancakes

Doe de boekweitmeel en amandelmeel in een maatbeker of kom. Doe het ei erbij en roer het alvast door elkaar met een garde. Giet vervolgens het water erin en roer het nog een keer door elkaar tot er een gladde massa ontstaat. Tot slot doe je de kaneel, een scheutje vanille aroma en ahornsiroop erbij. Wat wordt dit toch een lekker gezond Moederdag ontbijt! 😊Bak de pannenkoekjes in een koekenpan op halfhoog vuur. Uit de helft van het beslag gaat één pannenkoekje. Giet de eerste helft heel voorzichtig in de pan. Doe dat met beleid: eerst een beetje in de pan en let op dat ze niet te groot worden. Wacht even totdat het een beetje gestold is en doe vervolgens de rest van de helft erbij. Houd in de gaten dat het beslag niet teveel uitloopt. Mocht dat toch gebeuren kun je ‘m een beetje ‘vormen’ met je spatel. Draai ‘m om als het pannenkoekje goed gestold is en de onderkant goudbruin is.Als topping kun je kokosyoghurt met wat aardbeien gebruiken. Lekker met nog een klein beetje ahornsiroop eroverheen.

Moederdag smoothie

Snijd de banaan in stukjes en halveer de aardbeien. Doe deze in een blender samen met de yoghurt. Zet de blender aan en laat deze even draaien. Proef altijd eerst even om te kijken of de blender al het fruit goed door elkaar heeft gemixt. Als je ‘m te dik vind kun je er een beetje water bij doen!Smakelijk eten!

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!