Garnalencocktail op witloofblaadjes ipv toastjes!



Voor 4 personen

Dit gerecht kan je voorzien als hapjes bij het aperitief of als voorgerecht.

Ingrediënten

  • 2 stronken roodlof
  • 2 stronken witloof
  • 4 el citroenmayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 el whisky
  • 1 mespunt paprikakruiden
  • saffraan
  • 1 el water (heet)
  • 1 mespunt curry madras
  • 300 g verse gepelde garnalen
  • 8 g verse peterselie
  • 8 g verse bieslook

Bereiding

  1. Snijd de onderkant van de stronken lof en haal steeds de eerste 5 mooie blaadjes los, daarna worden ze te klein. De kleine blaadjes gebruik je niet.
  2. Meng de helft van de mayonaise met de ketchup, whisky en paprikapoeder, een beetje peper en eventueel zout.
  3. Roer de saffraan door het hete water en laat 1 min. staan. Roer het saffraanwater met draadjes door de rest van de mayonaise. Roer de kerrie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de garnalen over de whiskysaus en saffraansaus en roer door.
  5. Leg de blaadjes lof om en om op een schaal. Vul de witlof met de whiskygarnalen en de roodlof met de saffraangarnalen. Snijd de blaadjes van de peterselie en de bieslook fijn. Garneer de saffraanschuitjes met peterselie en de whiskyschuitjes met bieslook.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!