Hartige wafels met gerookte zalm en bieslookroom



8 porties

Ingrediënten:

  1. 1 ei (voor de wafels)
  2. 50 g jonge spinazieblaadjes (voor de wafels)
  3. 150 g bloem (voor de wafels)
  4. 1/2 zakje droge gist (3,5 g) (voor de wafels)
  5. 50 g parmigiano
  6. 2 dl melk (voor de wafels)
  7. 50 g gezouten boter (voor de wafels)
  8. Peper en zout (voor de wafels)
  9. 250 g gerookte biozalmfilet in blok (voor de garnituur)
  10. 50 g foreleieren (voor de garnituur)
  11. 1/2 citroen (voor de garnituur)
  12. 15 g jonge spinazieblaadjes (voor de garnituur)
  13. 2 dl slagroom (voor de garnituur)
  14. 1/4 bussel bieslook (voor de garnituur)
  15. 8 takjes dille (voor de garnituur)
  16. peper en zout (voor de garnituur)

1. Maak de wafels: mix de spinazie fijn met de melk en het ei. Meng de bloem, de geraspte parmigiano, de gist en peper. Roer er beetje bij beetje de vloeibare bereiding onder en vervolgens 30 g gesmolten boter. Meng goed en breng verder op smaak. Dek af met een doek en laat 1 u. op kamertemperatuur rusten.

2. Klop de room stijf met het citroensap, peper en zout. Meng er de gehakte bieslook onder. Snijd de zalm in kleine blokjes. Zet alles in de koelkast.

3. Smelt de rest van de boter en verwarm het wafelijzer op de hoogste stand. Smeer het wafelijzer in met de gesmolten boter en bak je wafels zoals gewoonlijk, ± 3 min. per bakbeurt (8 à 9 wafels in totaal).

4. Warm de wafels net voor het opdienen 2 min. op in een voorverwarmde oven van 200°C. Dresseer de slagroom met een spuitzak op de wafels. Werk af met zalmblokjes, foreleieren, jonge spinazieblaadjes en takjes dille. Serveer meteen.

Tip: Zitten er lekkerbekken aan tafel? Verdubbel de hoeveelheden voor de slagroom en serveer de rest apart, zo blijft niemand op zijn honger!  

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!