Italiaanse winterse minestrone met bruine bonen



Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 300 g bloemkool
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 el zonnebloemolie
  • 295 g gegrilde rode paprika’s in pot
  • 800 g bruine bonen
  • 700 ml kraanwater
  • 1 groentebouillontablet
  • 4 middelgrote eieren

Dit is dé maaltijdsoep tijdens koude dagen!

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
  2. Snipper de ui. Verhit de olie in een soeppan en bak de bleekselderij en ui 1 min. Voeg de aardappel en bloemkool toe en bak 4 min. mee.
  3. Pureer ondertussen met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht en de knoflook uit de pot tot een saus.
  4. Spoel de bruine bonen met koud water af in een vergiet. Voeg de paprikasaus, het water, het bouillontablet en de bruine bonen toe aan het groentemengsel. Breng al roerend aan de kook en laat op middelhoog vuur met de deksel op de pan 10 min. koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in kwarten.
  5. Verdeel de soep over kommen of diepe borden en verdeel de eieren erover.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!