Tover feest op je bord met deze Topper: Witloofgratin met peer en spekjes
Voor 2 personen
- 6 stronken witloof
- 2 peren
- 1 teentje knoflook
- 200 gr spekblokjes
- 15 cl room
- 50 g gratinkaas
- Pamspray
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden
- Spuit Pamspray in je ovenschaal
- Rel de look en halveer. Wrijf de schaal in met de look en gooi de look weg
- Kook het witloof in een bodempje water gaar
- Giet af en dep het witloof droog. Snij de stronken in de lengte middendoor
- Bak de spekje krokant
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in fijne plakken
- Schik een laag witloof in de ovenschaal en kruid met peper en zout
- Dek af met plakjes peer en leg de rest van het witloof erop. Kruid met peper en zout
- Bestrooi met spekblokjes en giet de room erover. Verdeel de gemalen kaas erover
- Bak +- 35 min goudbruin in de voorverwarmde oven
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.