Ingrediënten voor 2 personen:
- 120 gram speltpasta ongekookt
- 1 groentebouillonblokje
- 4 stronkjes witloof
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gram serranoham
- 1 brikje sojaroom
- Olijfolie
- Nootmuskaat
- Zout en zwarte peper
Bereiding
Halveer de rode ui en snijd in schijfjes. Pers het knoflookteentje.
Snijd de onderkant van de stronkjes witloof, halveer in de lengte. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm.
Breng water aan de kook voor de pasta en voeg het bouillonblokje toe. Kook de pasta “al dente”.
Giet af, maar hou wat kookvocht apart.
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan. Bak hierin de rode ui en het knoflookteentje tot de ui glazig is.
Voeg de reepjes witloof toe en roerbak gedurende 5-6 min. Kruid met zwarte peper. Voeg enkele eetlepels kookvocht van de pasta toe.
Scheur de serranoham in stukken en voeg bij het witloof.
Voeg de sojaroom toe. Laat op een laag vuur zachtjes sudderen tot het witloof beetgaar is, maar breng niet aan de kook. Breng op smaak met zwarte peper, een snuifje zout en nootmuskaat.
Schep de pasta onder de witloof en serveer.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.