Bouillonbooster



Ingrediënten 4 personen:

  • 1 ui
  • 4 kruidnagel
  • 2 prei
  • 1 winterpeen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 stengels koelverse sereh citroengras
  • 1 tl zwarte-peperkorrels
  • 12 cm verse gember
  • 1 el pamspray gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 1 scharrelkip
  • 3 liter kraanwater
  • 7½ g verse tijm
  • 2 blaadjes gedroogde laurierblaadjes

Bereiding

Halveer de ui en steek in elke helft twee kruidnagels. Verhit een koekenpan met pamspray en bak de uien op de snijkant 8 min. op middelhoog vuur (de snijkant mag donker worden). Was ondertussen de prei en schraap de peen. Snijd de prei, peen, bleekselderij en het citroengras in stukken van 3 cm. Kneus de peperkorrels met de bolle kant van een lepel. Schil de gember en snijd in plakken. Verhit wat pamspray in een soeppan en fruit de gemalen geelwortel 30 sec. Leg de kip in de soeppan. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Schep het eventuele schuim er met een schuimspaan af. Voeg de ui, groenten, peper, tijm, laurierblaadjes en de helft van het citroengras, en de helft van de gember toe en laat op laag vuur 2 uur zachtjes trekken.

Schep tussendoor het eventuele schuim er met een schuimspaan af. Neem de kip uit de bouillon. Maak een schone theedoek vochtig en leg in een zeef. Zet de zeef op een andere pan en zeef de bouillon. Laat de bouillon afkoelen tot kamertemperatuur. Zet in de koelkast zodat het vet stolt en schep het vet er met een lepel of schuimspaan uit. Verwijder ondertussen het vel van de kip en haal het vlees los van het bot, zodat je het vlees kunt bewaren voor bijvoorbeeld een salade. Het bot kun je weggooien. Zet de pan weer op het vuur. Voeg de rest van de gember en citroengras toe en laat op laag vuur 45 min. zachtjes trekken. Verwijder de gember en het citroengras. Serveer direct of laat de bouillon afkoelen tot kamertemperatuur, zodat je 'm kunt invriezen. Leuk om te weten: Schenk in ijsblokjeshouders en vries in zodat je de bouillon later kunt drinken. Je kunt het kippenvlees in een salade, risotto, pasta of kippenstoof gebruiken. Hou je van extra pittig? Serveer de bouillon dan met 1 in dunne ringetjes gesneden rode peper. Hoe langer je de bouillon laat trekken, hoe meer smaak hij krijgt.

kooktijd = 180 min

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons!


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences