Gazpacho van paprika, tomaat en toast knoflook



Ingrediënten 4 personen

  • verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el milde olijfolie
  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 1 zak paprikamix
  • ½ rode ui
  • 1 komkommer
  • 500 g trostomaat
  • 2 el rodewijnazijn

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de peterselie zeer fijn. Pers de helft van de knoflook en meng met de peterselie en ¾ van de olie. Smeer het brood met behulp van het bakkwastje in met wat peterselie-knoflookolie en rooster in het midden van de oven in ca. 8 min. knapperig. Houd de rest van de peterselie-knoflookolie achter.

Snijd ondertussen de paprika’s in kwarten, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Snijd de rest van de knoflook, de rode ui, komkommer en tomaten in grove stukken.

Maal de knoflook, ui en tomaat in de blender fijn. Voeg de komkommer toe en maal nog een keer. Voeg de paprika toe en meng tot een gladde soep. Breng op smaak met de rest van de olie, de rode wijnazijn en versgemalen peper en zout.

Snijd de toast schuin doormidden. Besprenkel de gazpacho met de achtergehouden peterselie-knoflookolie en serveer met de toast.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!