Als lunchsalade of als volledig hoofdgerecht met kip en frietjes erbij.
2 personen
- 100 g sperziebonen
- 30 g walnoten
- 1 wortel
- 200 g verse spitskolen
- 1 citroen
- 10 g platte peterselie
- 2 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el vloeibare honing
- 300 gr kipfilet
- 1 zak voorgebakken frietjes voor in de airfryer / oven
Bereiding
Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster ze in ca. 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Schil en rasp de wortel. Doe de sperziebonen met de wortel en de spitskool in een kom.
Was de citroen, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Voeg het citroensap en -rasp en de peterselie toe aan de spitskool.
Meng de mayonaise, yoghurt en honing door de spitskool en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Schep de salade op een schaal en bestrooi met de walnoten.
Tot hier is dit een ideale salade als lunch. Voeg je er gebakken kipfilets aan toe en bak je frietjes in de airfryer of oven, heb je een super lekkere maaltijd waar het ganse gezin van zal genieten!
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.