Hoe kook je asperges beetgaar?


Asperges... Het Vlaamse goud. 

Hoe weet je of asperges vers zijn? De plek waar de asperge werd afgesneden mag niet houtachtig zijn. Wrijf enkele asperges tegen mekaar. Als ze een zacht piepend ‘zanggeluidje’ maken zijn ze vers, kraakvers. Reken voor een hoofdgerecht op 7 asperges, voor een voorgerecht 4 asperges per persoon

Asperges koken is niet moeilijk, maar tegelijk een klein kunstje. Doe koud water in een ruime kookpot en voeg er een snuifje zout aan toe. Gebruik voldoende water om de asperges ruim kopje onder te laten doen. Schil de asperges met een dunschiller. Hou elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af. Breek vervolgens het houterige ‘kontje’ van de asperges af. Dan zal je ook meteen merken of ze zorgvuldig geschild zijn. Leg de geschilde asperges snel in het koude water en verhit de pot op een matig vuur. Breng het water tot aan het kookpunt, laat het heel even bubbelen en zet de pot vervolgens weg van het vuur. Laat de asperges nog enkele minuten rusten in het kokend water. Reken 5 tot 10 minuten voor een flinke portie. Proef even, en controleer of ze de juiste garing hebben: nog knapperig maar toch voldoende knabbelzacht. Schep de asperges uit het water. Laat ze uitlekken op een propere keukendoek.

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!