Sticky appelsienkip met paksoi en sesam voor 2 personen | Instituut Tim Torfs

Sticky appelsienkip met paksoi en sesam voor 2 personen


Dit recept is een heerlijke combinatie van knapperige en plakkerige kip en frisse paksoi. Het is gemakkelijk te maken en zit vol smaak! Hier is wat je nodig hebt:

Ingrediënten:

  • 300 gr kipfilets, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember van 2 cm, fijngehakt
  • 2 kopjes paksoi, in stukken gesneden
  • 2 kopjes gekookte rijst

Bereidingswijze:

  1. Meng de kipblokjes met de maïzena en het losgeklopte ei in een kom. Zorg ervoor dat elk stukje kip goed bedekt is.
  2. Verhit wat olie in een grote pan en bak de kipblokjes goudbruin en knapperig. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
  3. In dezelfde pan, voeg de knoflook en gember toe en bak deze even mee.
  4. Voeg de sojasaus, honing, sinaasappelsap, en sesamolie toe en roer door tot goed gecombineerd.
  5. Voeg de kip terug in de pan en roer door totdat alles goed bedekt is met de saus. Bestrooi met sesamzaadjes.
  6. Voeg de paksoi toe en roerbak deze tot hij zacht is.
  7. Serveer de sticky sinaasappelkip met sesam en paksoi op een bedje van gekookte rijst.

Geniet van je heerlijke Sticky sinaasappelkip met sesam en paksoi!

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences