Een verfrissend ontbijt! Heerlijk toch als je zo voor variatie kunt zorgen na je Momentumkuur!
Begin je dag met een voedzaam en verfrissend ontbijt met deze overheerlijke overnight chia. De combinatie van romige chiazaadjes met zoete mangopuree, verse stukjes mango en een vleugje munt maakt dit gerecht een ware traktatie voor je smaakpapillen. Bovendien zit het boordevol gezonde voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren, vezels en antioxidanten.
ππ’π π‘ππ π£π π§π¨ππ’π :
4 eetlepels chiazaadjes
200 ml ongezoete amandelmelk (of een andere plantaardige melk naar keuze)
1 rijpe mango
Verse muntblaadjes voor garnering
πππ«ππ’ππ’π§π :
1. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit af en snijd het in blokjes. Zet een paar stukjes mango apart voor de topping.
2. Doe de overgebleven stukjes mango in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde puree.
3. Meng de chiazaadjes en amandelmelk in een kom. Roer goed door elkaar om klontjes te voorkomen.
4. Voeg de mangopuree toe aan het chiamengsel en roer opnieuw goed door.
5. Dek de kom af met plasticfolie of een deksel en zet het mengsel minstens 4 uur of het liefst een hele nacht in de koelkast. Hierdoor krijgen de chiazaadjes de tijd om te weken en een puddingachtige consistentie te krijgen.
6. Haal de kom uit de koelkast en roer het mengsel nogmaals goed door.
7. Verdeel de overnight chia over serveerkommen of glazen en garneer met verse stukjes mango en een paar muntblaadjes.
8. Serveer de overnight chia direct en geniet van dit verfrissende en voedzame ontbijt!
Opmerking: Je kunt de chiazaadjes en amandelmelk in dit recept aanpassen naar je eigen smaak en consistentievoorkeur. Voeg meer melk toe voor een dunner resultaat of minder melk voor een dikkere textuur. Experimenteer en ontdek jouw perfecte verhouding.
|