Een lichte erwtensoep voor de zomerse dagen!
400 g verse erwtjes, gedopt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, fijngehakt
500 ml groentebouillon
100 ml room (plantaardige room kan ook gebruikt worden)
Zout en peper naar smaak
Verse erwten en een mix van zaden (zoals pompoenpitten, zonnebloempitten) voor de topping
Optioneel: 100 gram ontbijtspek
𝐁𝐞𝐫𝐞𝐢𝐝𝐢𝐧𝐠
1. Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook en ui toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
2. Voeg de erwten toe aan de pan en roer goed door.
3. Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 10-15 minuten sudderen.
4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
5. Voeg de room toe aan de gepureerde soep en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
6. Verwarm de soep opnieuw op laag vuur, maar laat het niet koken.
7. Terwijl de soep opwarmt, bereid je de topping voor. Blancheer de verse erwten kort in kokend water en spoel ze af onder koud water.
8. Rooster een handvol zaden (bijv. pompoenpitten, zonnebloempitten) in een droge koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn.
9. Verdeel de groene erwtensoep over kommen en garneer met een handvol blancheerde erwten en een lepel geroosterde zaden. Optioneel: leg er een plak krokant spek op.
10. Serveer de groene erwtensoep direct en geniet van deze heerlijke, voedzame maaltijd!
Opmerking: Je kunt de dikte van de soep aanpassen door meer of minder groentebouillon toe te voegen. Experimenteer en ontdek de gewenste consistentie voor jouw perfecte zomerse erwtensoep.
|