Salade met knolselder, peer en serranoham


De Middellandse zee op je bord! 

Dit recept is voor 4 personen:

1 knolselder

1 sinaasappel

3 el traditionele olijfolie

1 krop romainesla

2 Conference peren

100 gr ongebrande hazelnoten

250 gr zachte geitenkaas 

240 gr Campofrio Jamón Serrano

  • rasp
  • bakpapier

Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de knolselder en boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en snijd de vrucht in partjes. Meng het rasp met de olie, peper en eventueel zout. Schep door de knolselderij. Verdeel de knolselderij over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Laat 10 min. afkoelen.

Snijd ondertussen de onderkant van de krop romainesla en snijd de slabladeren in stukken van 3 cm. Schil de peren in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Hak grof. Verdeel de geitenkaas in stukjes.

Meng de sla met de knolselderij en peer, verdeel over de borden en strooi de kaas erover. Rol de ham tot roosjes, verdeel over de borden en bestrooi met de hazelnoten. Serveer de salade met de sinaasappelpartjes om erboven uit te knijpen.    

Ingrediënten kocht ik bij AH. 

Ellen verliest 6 kilo dankzij Tim Torfs Boost & Happy capsules | Instituut Tim Torfs

Ellen verliest 6 kilo dankzij Tim Torfs Boost & Happy capsules | Instituut Tim Torfs

Ellen verliest 6 kilo dankzij Tim Torfs Boost & Happy capsules

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences