Ceasar salade op een stokje: verrassend origineel!


Je kan deze Ceasar Salade als hapje serveren of je maakt er voldoende en je hebt een maaltijd.

Dit zijn de ingrediënten voor 2 personen als lunch:

2 eetlepels traditionele olijfolie      

250 gr kipfilet

1 teentje knoflook

1 afbakciabattina

6 scharreleitjes

1 krop babyromainesla

75 ml verse sladressing caesar

bakpapier

tapasprikkers

Verwarm de oven voor op 180° C. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan. Bestrooi de kip met peper en zout en bak in 13-15 min. gaar.

Snijd de knoflook fijn. Snijd de ciabattina in blokjes van 2 cm en schep samen met de knoflook en de rest van de olie om in een kom. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 15 min. goudbruin in de oven tot croutons. Schep halverwege om. Kook ondertussen de eieren in 6 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel en halveer ze.

Snijd de babyromainesla in kwarten en snijd deze in de breedte in 3 gelijke stukken. Snijd de kip in blokjes van 2 cm. Rijg een partje sla, een blokje kip, een crouton en een half eitje aan een prikker en maak zo ook de rest van de prikkers. Serveer met de caesardressing.

Gezonde recepten | Instituut Tim Torfs

Gezonde recepten | Instituut Tim Torfs

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!