Een heerlijk wokrecept met biefstuk en groentjes
Gewokte biefstuk: in 20 minuten klaar en op smaak gebracht met gember, soja en rode peper. Lekker met cashewnoten (vanaf fase 2). Neem broccolirijst in plaats van gewone rijst en het gerecht is helemaal fase 1.
Voor 2 personen:
200 gr biefstuk
1/2 rode peper
verse koriander
1 teen knoflook
verse gember
1 eetlepel sojasaus
Tim Torfs Huismix kruiden
Wat is Tim Torfs Huismix?Pamspray
Wat is Pam Spray?250 gr broccolirijst
2 gesneden rode uien
400 gr wokgroenten
15 gr cashewnoten ( in fase 2 )
Snijd de biefstukken in stukjes. Snijd de halve rode peper en de koriander fijn. Rasp de knoflook en gember fijn en meng met de sojasaus; de rode peper en Tim Torfs huismix tot een woksaus.
Verhit pamspray in een wokpan. Roerbak de biefstukpuntjes 2-3 min. Schep uit de pan en laat op een bord rusten.
Blancheer de broccolirijst 2 min. in kokend water. Giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
Verhit opnieuw dezelfde wokpan en roerbak de ui en wokgroente gedurende 4 min. Voeg de biefstukpuntjes, het vrijgekomen vocht en de woksaus toe en bak nog 1 min. Schep de helft van de koriander erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Eventueel wat extra Tim Torfs huismix.
Hak de cashewnoten grof (enkel in fase 2). Verdeel de broccolirijst over kommen en verdeel de gewokte groenten en het vlees erover. Bestrooi met de rest van de koriander en de gehakte cashewnoten.
Laat dan de rode peper weg als je het liever niet pikant wilt.
|