Courgetti met bolognesesaus


Gezond en lekker alternatief voor pasta, in een handomdraai gemaakt

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 courgette, in slierten geserveerd
  • 200 gram gehakt (rundvlees)
  • 400 gram gezeefde tomaten
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Pamspray

Bereidingswijze

  1. Verhit de Pamspray in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui, knoflook toe aan de pan en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul tot het bruin is.
  4. Voeg de gezeefde tomaten, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe aan de pan. Roer alles goed door.
  5. Laat de saus sudderen op laag vuur, met het deksel op de pan, gedurende minstens 30 minuten zodat de smaken goed kunnen mengen. Roer af en toe.
  6. Serveer de bolognesesaus over de courgetti.

Je kunt eventueel nog extra ingrediënten toevoegen aan de saus, zoals champignons, rode paprika of Italiaanse kruiden, naar smaak en voorkeur.

Pamspray kopen? Zwarte Peper?

Is Courgette gezond?

Ja, courgette is een gezonde groente en kan een waardevolle aanvulling zijn op een gezond dieet. Hier zijn enkele redenen waarom courgette gezond is:

  1. Laag in calorieën: Courgette is caloriearm, waardoor het een goede keuze is voor mensen die willen afvallen of hun calorie-inname willen beperken.
  2. Voedingsstoffen: Courgette bevat verschillende belangrijke voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine A, vezels, kalium en foliumzuur. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezond immuunsysteem, een goede spijsvertering en een gezonde bloeddruk.
  3. Vezelrijk: Courgette bevat veel vezels, zowel oplosbare als onoplosbare vezels. Vezels dragen bij aan een gezonde spijsvertering, bevorderen een verzadigd gevoel en kunnen helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte.
  4. Watergehalte: Courgette bestaat voor een groot deel uit water, wat kan helpen bij het hydrateren van het lichaam en het behouden van een gezond vochtbalans.
  5. Antioxidanten: Courgette bevat antioxidanten, zoals vitamine C en carotenoïden, die kunnen bijdragen aan de bescherming van de cellen tegen schade door vrije radicalen en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.
  6. Veelzijdigheid: Courgette kan op verschillende manieren worden bereid, zoals gegrild, gestoomd, gebakken, geroerbakt of rauw in salades. Het toevoegen van courgette aan maaltijden kan helpen de voedingswaarde te verhogen en een gezonde variatie aan groenten aan je dieet toe te voegen.

Webshop | Instituut Tim Torfs

Webshop | Instituut Tim Torfs

Guaranteed weight loss in just a few weeks!

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences