Gezonde vidée


Genieten met het hele gezin van deze heerlijke videé

Ingrediënten

 • bloemkool 
 • 1 ui 
 • pamspray
 • 4 wortelen 
 • 1 doosje verse champignons 
 • 600 gram kiphaasjes 
 • 1 liter kippenbouillon 
 • indien gewenst: 2 laurlierblaadjes 
 • peper en rotszout 
 • een scheutje rijstmelk 
 • muskaatnoot 
 • vers geperst limoensap 
 • diepvrieserwtjes 

Bereiding

Snijd de bloemkool in roosjes en stoom (een 20-tal minuten) goed gaar. Snijd de ui fijn en begin aan te stoven in een pot met wat pamspray.

Breng ondertussen de bouillon aan de kook. Snijd ondertussen de geschilde, wortelen in blokjes of dunne schijfjes en de gekuiste (met een borsteltje of keukenpapier, niet water wat paddenstoelen zuigen water op, bijna als een spons) champignons-steeltjes niet mee gebruiken-in schijfjes. Snijd ook de kiphaasjes in beetklare stukken.

Voeg dan de wortelen bij de glazig gestoofde uien en laat een paar minuten meestoven. Als de bouillon kookt, zet je het vuur lager en pocheer je er de kiphaasjes in: een 5 tot 6 tal minuten zonder deksel en de bouillon net niet laten koken zodat je kippenstukjes perfect mals blijven.

Voeg tenslotte de champignons bij de wortelen en ui en laat even mee stoven. Kruid met peper van de molen en rotszout en voeg indien gewenst laurierblaadjes toe. Laat een 20-tal minuten stoven. Voeg er op het laatst naar wens diepvrieserwtjes aan toe.

Wanneer de kip gaar is, haal je de stukjes uit de bouillon en zet even apart. Alles is klaar om de bloemkoolsaus te maken: doe de goed gegaarde bloemkoolroosjes in je blender, voeg ongeveer 3 tot 4 pollepels bouillon toe ( begin met 3 en is je saus te dik, mix er dan nog een extra pollepel bij), een scheutje melk, peper, rotszout, muskaatnoot en limoen- of citroensap. Mix smeuïg. Giet de bloemkoolsaus bij de gestoofde groenten, roer er de Kippenstukjes door, proef en geniet!

Zwarte peper

Is Zwarte peper gezond?

Ja, zwarte peper is niet alleen een veelgebruikt kruid om smaak aan gerechten toe te voegen, maar het heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen. Hier zijn enkele redenen waarom zwarte peper gezond is:

 1. Bevordert de spijsvertering: Zwarte peper kan helpen de spijsvertering te verbeteren door de productie van maagzuur te stimuleren. Het kan ook de opname van voedingsstoffen bevorderen.
 2. Antioxidantwerking: Zwarte peper bevat een stof genaamd piperine, die antioxiderende eigenschappen heeft. Antioxidanten helpen schadelijke vrije radicalen in het lichaam te bestrijden en het risico op chronische ziekten te verminderen.
 3. Ontstekingsremmend effect: De piperine in zwarte peper heeft ontstekingsremmende eigenschappen, die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit kan gunstig zijn voor mensen met ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals artritis.
 4. Verbeterde opname van voedingsstoffen: Zwarte peper kan de opname van bepaalde voedingsstoffen, zoals curcumine uit kurkuma, verbeteren. Het kan helpen de biologische beschikbaarheid van deze voedingsstoffen te vergroten, waardoor ze effectiever worden.
 5. Gewichtsverlies: Studies hebben gesuggereerd dat zwarte peper kan helpen bij gewichtsverlies door de vetstofwisseling te stimuleren en de eetlust te verminderen.


Dorota verliest 20.3kg en ondergaat een ware metamorfose dankzij Tim Torfs

Dorota verliest 20.3kg en ondergaat een ware metamorfose dankzij Tim Torfs

Mijn laatste strohalm na tientallen jaren van proberen om mijn overgewicht kwijt te raken. 4 maanden later en 20 kg lichter ben ik gelukkiger en gezonder dan ooit, fysiek en vooral ook mentaal! Wandelen is mijn grote hobby geworden en onlangs ook de Abdijentocht van 35km gedaan. Maar mijn grootste droom was om ooit een tandemsprong te doen als ik een gezond gewicht had. Deze droom heb ik zondag in vervulling kunnen brengen!! 

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences