Guacamole dip


Aperitieven zonder schuldgevoel met deze lekker guacamole dip

Ingrediënten

Avocado
Limoen
Fijngesneden ui
Teentje knoflook geperst
Peper en zout

Bereiding

Plet de avocado in een kom, voeg de fijngesneden ui en look toe. Pers 1/2 limoen erbij en kruid met peper en zout naar smaak.

Serveer er crackers, maischips of groenten bij als perfecte aperoBiobites mexican lijnzaad crackers

Zijn avocado's gezond?

Ja, avocado's worden over het algemeen beschouwd als gezond vanwege hun voedingswaarde en gezondheidsvoordelen. Ze zijn rijk aan enkelvoudig onverzadigde vetten, vitamines (zoals vitamine K, vitamine C, vitamine E, vitamine B6 en foliumzuur) en mineralen (zoals kalium en magnesium). Hier zijn enkele voordelen van avocado's:

  1. Gezonde vetten: Avocado's bevatten gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten, die kunnen helpen het risico op hart- en vaatziekten te verminderen en het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen.
  2. Voedingsstoffen: Avocado's bevatten veel vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor een gezond lichaam. Ze zijn vooral rijk aan kalium, wat gunstig is voor de bloeddrukregulatie en de gezondheid van het hart.
  3. Vezels: Avocado's zijn een goede bron van voedingsvezels, die kunnen helpen bij een gezonde spijsvertering en het bevorderen van een verzadigd gevoel na het eten.
  4. Antioxidanten: Ze bevatten antioxidanten zoals vitamine E, vitamine C en verschillende carotenoïden, die kunnen helpen bij de bestrijding van schadelijke vrije radicalen in het lichaam.

Het is echter belangrijk om op te merken dat avocado's calorie- en vetrijk zijn, dus het is raadzaam om ze met mate te consumeren als onderdeel van een gebalanceerd dieet. Houd ook rekening met eventuele allergieën of intoleranties die je mogelijk hebt.

Ellen verliest 6 kilo dankzij Tim Torfs Boost & Happy capsules | Instituut Tim Torfs

Ellen verliest 6 kilo dankzij Tim Torfs Boost & Happy capsules | Instituut Tim Torfs

Ellen verliest 6 kilo dankzij Tim Torfs Boost & Happy capsules

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!