Wortelcrème met ovengroentjes


Lekkere winterse groenten voor bij de feestdagen!

Ingrediënten

- Knolselder
- 2 wortelen
- Spruitjes
- 1 el ricotta
- Peper en zout
- Nootmuskaat
- Tijm
- Olijfolie

Bereiding

Voor de ovengroenten:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe al de gesneden en gewassen groenten in een ovenschaal. Kruid met tijm, peper en zout en besprenkel met olijfolie. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor circa 35 min.

Voor de wortelcrème:

Kook 1/2 knolselder en 1 wortel in blokjes af. Mix deze groenten en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er 1 el ricotta doorheen.
Deze koolhydraatarme puree is een gezond alternatief voor traditionele aardappelpuree en bevat minder koolhydraten. Het is ook een goede manier om extra groenten toe te voegen aan je maaltijd. Je kunt de puree serveren als bijgerecht bij vlees, vis of groenten.

Peper

Knolselderij, ook bekend als knolselder, is een veelzijdig ingrediënt dat veel voordelen biedt in gerechten. Hier zijn enkele redenen waarom knolselderij een fijn ingrediënt is:

  1. Smaak: Knolselderij heeft een unieke, aardse smaak die enigszins lijkt op selderij, maar wat zoeter en nootachtiger is. Het voegt een heerlijke hartige smaak toe aan gerechten en is een geweldige aanvulling op soepen, stoofschotels, purees en salades.
  2. Voedingswaarde: Knolselderij is een voedzame groente die rijk is aan vezels, vitamines en mineralen. Het bevat vitamine C, vitamine K, vitamine B6, kalium, fosfor en magnesium. Het toevoegen van knolselderij aan je gerechten kan helpen om voedingsstoffen aan je dieet toe te voegen.
  3. Textuur: Knolselderij heeft een knapperige en stevige textuur, waardoor het een geweldig ingrediënt is om te gebruiken in gerechten waar je wat beet wilt behouden. Het kan worden gegeten rauw in salades of gesneden en gekookt in soepen, stoofschotels of roerbakgerechten.
  4. Vervangende aardappelen: Knolselderij kan dienen als een gezonder alternatief voor aardappelen in gerechten. Het heeft een lager koolhydraatgehalte en bevat minder calorieën in vergelijking met aardappelen. Je kunt knolselderij gebruiken om puree, gratin of aardappelsalade te maken en zo de koolhydraatinname te verminderen.
  5. Veelzijdigheid: Knolselderij kan op verschillende manieren worden bereid en gebruikt in gerechten. Het kan worden gestoomd, gegrild, gebakken, geroosterd, gekookt of rauw gegeten worden. Het is een veelzijdig ingrediënt dat zowel als hoofdbestanddeel als smaakversterker kan worden gebruikt.

Kortom, knolselderij is een fijn ingrediënt in gerechten vanwege zijn unieke smaak, voedingswaarde, textuur, vervangingsmogelijkheden voor aardappelen en veelzijdigheid in bereidingswijzen. Het is een geweldige toevoeging aan verschillende gerechten en kan helpen om je maaltijden gezonder en smaakvoller te maken.

Spruitensalade met parmaham, walnoten en crema di balsamico

Spruitensalade met parmaham, walnoten en crema di balsamico

Ingrediënten – 2 personen  175 gram spruitjes 1 teentje knoflook 1 el honing 75 gram rucola 40 gram parmaham 50 gram feta 2 el olijfolie Ver...

ONTDEK MEER

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences