Een eenvoudig gerecht dat snel op tafel staat.
Ingrediënten
- Broccoli
- 300 gram kipgehakt
- Pasta naar keuze
- Olijflolie
- Geraspte kaas
- 1 el bloem
- Peper en zout
- Provencaalse kruiden
- Nootmuskaat
- Chilivlokken
Bereiding
Kook de broccoliroosjes gaar. Bewaar het kookvocht voor de saus.
Bak ondertussen het kipgehakt in olijfolie en kruid met peper, zout, provencaalse kruiden en een tl chilivlokken. Voeg de broccoliroosjes toe aan het kipgehakt en bak nog even verder mee.
Kook de pasta gaar.
Verhit wat boter in een pannetje en voeg een el bloem toe. Roer dit goed en voeg wat vocht van de broccoli toe. Blijf roeren tot je een vaste saus krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg een handvol geraspte kaas toe aan de saus en giet dit bij het gehaktmengsel.
Roer de pasta erdoor en serveer.
PeperBroccoli is een voedzame groente die veel gezondheidsvoordelen biedt. Het is een veelzijdige groente die op verschillende manieren kan worden bereid, zoals roerbakken, stomen, in salades of in soepen. Het toevoegen van broccoli aan je maaltijden kan helpen bij het bevorderen van een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.
|