Gestoomde broccoli met witte vis


Dit is een eenvoudig, snel en gezond recept

Ingrediënten

 • 100g witte visfilets (bijvoorbeeld kabeljauw of schelvis)
 • 1 grote broccoli
 • Zout en zwarte peper
 • Citroen

Bereiding

 1. Verwarm de stoomoven voor tot 100°C.
 2. Snijd de broccoli in roosjes.
 3. Dep de visfilets droog en breng op smaak met zout en peper.
 4. Leg de visfilets en broccoli in de stoomoven en stoom gedurende ongeveer 10-15 minuten, tot de vis gaar is en de broccoli beetgaar.
 5. Druppel wat vers citroensap over de vis en broccoli voor het serveren.

Voila! Een heerlijke, gezonde maaltijd in minder dan 30 minuten. Geniet ervan!

Tim's zeezout

Het gebruik van een stoomoven in de keuken heeft vele voordelen:

 1. Behoud van voedingsstoffen: Stomen is een van de beste manieren om voedsel te bereiden terwijl de voedingsstoffen behouden blijven. In tegenstelling tot koken in water, waarbij voedingsstoffen in het kookwater terechtkomen en verloren gaan, behoudt stomen de vitaminen en mineralen in het voedsel.
 2. Gelijkmatige verwarming: Een stoomoven zorgt voor gelijkmatige verwarming van het voedsel, waardoor voedsel gelijkmatig gaar wordt. Dit is bijzonder nuttig bij het bereiden van grote stukken vlees of gevulde groenten.
 3. Behoud van structuur en kleur: Stomen behoudt niet alleen de voedingsstoffen, maar ook de natuurlijke kleur en structuur van het voedsel. Dit resulteert in aantrekkelijke, levendig gekleurde gerechten.
 4. Geen behoefte aan olie of vet: Omdat stomen geen olie of vet vereist, is het een gezonder alternatief voor frituren of sauteren.
 5. Veelzijdigheid: Een stoomoven kan voor een verscheidenheid aan gerechten worden gebruikt, waaronder vlees, vis, gevogelte, groenten, rijst, aardappelen en zelfs bepaalde soorten brood en gebak.
 6. Makkelijk schoon te maken: Stoomovens zijn meestal gemakkelijker schoon te maken dan traditionele ovens omdat er geen hardnekkige voedselresten of vetophopingen zijn.

Image description

Ann did it en spreekt klare taal!-13,5 kg

Herken je het, wanneer je al 120000 diëten hebt gevolgd met "matig" of geen succes? Dan moet je bij Tim en Otto zijn.

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!