Een eenvoudig recept voor een smaakvolle, pittige zoete aardappelsoep. Het beste aan dit recept is dat het slechts 5 ingrediënten nodig heeft
Ingrediënten
- Grote zoete aardappelen
- Uien
- Knoflook
- Pittige kruiden naar keuze (zoals cayennepeper of chilipoeder)
- Groentebouillon
Bereiding
- Schil en snijd de zoete aardappelen en uien in stukjes.
- Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en voeg de uien toe. Stoof ze tot ze zacht zijn.
- Voeg de gehakte knoflook en kruiden toe aan de pan en stoof nog een paar minuten.
- Voeg de zoete aardappelen en groentebouillon toe. Zorg ervoor dat de bouillon de groenten bedekt.
- Dek de pan af en laat het ongeveer 20 minuten sudderen of tot de zoete aardappelen zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Als de soep te dik is, voeg dan wat extra bouillon of water toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
Deze gezonde, vegetarische maaltijdsoep kun je serveren als lunch of diner. Je kunt er ook voor kiezen om wat Biobites crackers of een salade aan de zijkant te serveren. Eet smakelijk!
BiobitesDe zoete aardappel is een zeer gezonde groente. Hier zijn enkele belangrijke gezondheidsvoordelen:
- Rijk aan vitamine A: Zoete aardappelen zijn een uitstekende bron van beta-caroteen, een soort vitamine A. Dit is belangrijk voor het behoud van een goede ooggezondheid en het bevorderen van een gezonde huid en een sterk immuunsysteem.
- Vol met vezels: Zoete aardappelen bevatten veel vezels wat helpt bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en bij het controleren van bloedsuikerspiegels.
- Van nature laag in vet: Hoewel zoete aardappelen een rijke, romige textuur hebben, zijn ze van nature laag in vet. Dit maakt ze tot een geweldige keuze voor diegenen die proberen hun inname van verzadigd vet te verminderen.
- Goede bron van vitamine C: Net als andere fruit- en groentesoorten, zijn zoete aardappelen rijk aan vitamine C. Deze vitamine is niet alleen belangrijk voor het bestrijden van verkoudheden, maar ook voor de bot- en tandgezondheid, de spijsvertering en de bloedcelvorming.
- Bevat mineralen: Zoete aardappelen zijn ook een goede bron van een aantal belangrijke mineralen, waaronder mangaan, kalium en magnesium.
Elke verliest 25 kilo in amper 4 maanden dankzij Tim TorfsHeel twijfelachtig nam ik contact, want ik wist niet als dit wel wat voor mij was. Een dieet, zou ik dat wel kunnen? Laat staan volhouden? Maar ik was klaar voor mijn nieuwe ik! |