Courgetti met Aubergine, Tomatensaus en Pecorino


Deze gezonde en voedzame maaltijd is klaar in minder dan een half uur. Geniet van dit heerlijke gerecht!

Ingrediënten

- 1 grote aubergine
- 1 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 1/2 theelepel gedroogde basilicum
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 50 gram pecorino, geraspt
- Pamspray

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergine in schijfjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de aubergine ongeveer 20 minuten in de oven, tot hij zacht en licht goudbruin is.
  2. Terwijl de aubergine roostert, begin je met het maken van de tomatensaus. Verwarm een beetje pamspray in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenblokjes, basilicum en oregano toe. Laat de saus gedurende 20 minuten sudderen, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
  3. Maak de courgetti met behulp van een spiraalsnijder of een dunschiller. Roerbak de courgetti een paar minuten in een koekenpan met een beetje olijfolie.
  4. Combineer de courgetti, de geroosterde aubergine en de tomatensaus in een grote kom. Mix alles goed door elkaar zodat de saus goed verdeeld is.
  5. Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de geraspte pecorino.
  6. Eet smakelijk!

PAM original

Aubergines zijn niet alleen lekker, maar ook zeer gezond. Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel aubergines gezond zijn, de manier waarop ze worden bereid ook een grote invloed kan hebben op hun voedingswaarde. Het bakken van aubergines kan bijvoorbeeld hun vet- en calorieniveau verhogen, terwijl stomen, roosteren of grillen kan helpen om hun voedingsstoffen te behouden.

 

Mocktail met citrus, kurkuma en rozemarijngembersiroop

Ingrediënten voor 4 Porties 4  sinaasappelen 2  roze pompelmoezen 2  citroenen 1  limoen 150 g  ruwe rietsuiker 600 g  schilferijs of ijsblo...

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!