Deze gezonde en voedzame maaltijd is klaar in minder dan een half uur. Geniet van dit heerlijke gerecht!
Ingrediënten
- 1 grote aubergine
- 1 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 grote ui, fijngesneden
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 1/2 theelepel gedroogde basilicum
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 50 gram pecorino, geraspt
- Pamspray
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de aubergine in schijfjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de aubergine ongeveer 20 minuten in de oven, tot hij zacht en licht goudbruin is.
- Terwijl de aubergine roostert, begin je met het maken van de tomatensaus. Verwarm een beetje pamspray in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenblokjes, basilicum en oregano toe. Laat de saus gedurende 20 minuten sudderen, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
- Maak de courgetti met behulp van een spiraalsnijder of een
dunschiller. Roerbak de courgetti een paar minuten in een koekenpan met een beetje olijfolie.
- Combineer de courgetti, de geroosterde aubergine en de tomatensaus in een grote kom. Mix alles goed door elkaar zodat de saus goed verdeeld is.
- Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de geraspte pecorino.
- Eet smakelijk!
Aubergines zijn niet alleen lekker, maar ook zeer gezond. Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel aubergines gezond zijn, de manier waarop ze worden bereid ook een grote invloed kan hebben op hun voedingswaarde. Het bakken van aubergines kan bijvoorbeeld hun vet- en calorieniveau verhogen, terwijl stomen, roosteren of grillen kan helpen om hun voedingsstoffen te behouden.
Mocktail met citrus, kurkuma en rozemarijngembersiroopIngrediënten voor 4 Porties 4 sinaasappelen 2 roze pompelmoezen 2 citroenen 1 limoen 150 g ruwe rietsuiker 600 g schilferijs of ijsblo... |