Iedereen van het gezin kan meegenieten van dit lekker gerecht
Ingrediënten
- 500g gehakt (kippengehakt)
- 4 eieren (hardgekookt)
- 1 ei (rauw)
- 50g paneermeel
- Zout en peper
- Handvol verse peterselie (fijngehakt)
Voor de tomatensaus:
- 1 grote ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 800g tomatenblokjes (uit blik)
- Italiaanse kruiden
- Verse basilicum
Bereiding
- Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten. Pel ze en laat ze afkoelen.
- Meng het gehakt met het rauwe ei, paneermeel, peterselie, zout en peper. Kneed dit goed door tot je een homogene massa hebt.
- Verdeel het gehakt in vier gelijke delen. Pak een deel van het gehakt en druk het plat in je hand. Leg er een hardgekookt ei in en vouw het gehakt er omheen, zodat het ei volledig is omwikkeld. Doe dit voor alle eieren.
- Bak de gehaktballen in de airfryer of in de oven.
- Voor de tomatensaus: fruit in een andere pan de fijngehakte ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenblokjes, de kruiden toe. Laat dit ongeveer 20 minuten pruttelen tot de saus ingedikt is.
- Serveer de gevulde gehaktballen met de tomatensaus en versier met wat verse basilicum.
Ellen verliest 6 kilo dankzij Tim Torfs Boost & Happy capsules | Instituut Tim TorfsEllen verliest 6 kilo dankzij Tim Torfs Boost & Happy capsules |