Heerlijk, gezond en makkelijk te bereiden gerecht.
Ingrediënten
- 200 gram orzo
- 1 middelgrote courgette
- 400 gram zalmfilet
- 1 liter visbouillon (vers of van een bouillonblokje)
- 1 ui, fijngesneden
- 1 Citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 2 eieren
- bladpeterselie
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui toe en bak tot deze zacht is.
- Voeg de blokjes courgette en orzo toe en roer goed.
- Giet de visbouillon over het geheel.
- Voeg de stukjes zalm toe en roer goed.
- Zet het vuur laag en laat het 15 minuten sudderen, of tot de orzo gaar is en al het vocht heeft geabsorbeerd.
- Klop 2 eieren los met het sap van 1 citroen.
- Warm dit eiermengsel op door te kloppen en 1 of 2 pollepels visbouillon toe te voegen.
- Voeg het losgeklopte eierenmengsel bij de orzo en roer alles door elkaar, proef en voeg indien nodig meer zout en peper toe.
- Garneer met verse bladpeterselie voor het serveren en geniet!
Dit recept is een heerlijke en gezonde optie voor een doordeweekse maaltijd. Het is rijk aan proteïnen en groenten, en de orzo geeft het een bevredigende textuur. Geniet ervan!
Feeling Fishy - ViskruidenOrzo, ook bekend als risoni, is een soort korte pasta die eruitziet als een grote rijstkorrel. Orzo wordt traditioneel gemaakt van bloem, maar kan ook van volkoren worden gemaakt. Het wordt vaak gemaakt met semolina, een soort bloem gemaakt van durumtarwe.
Orzo wordt vaak verward met rijst vanwege zijn kleine, rijstachtige vorm, maar bezit een uniek vermogen om verschillende gerechten aan te vullen en te verbeteren.
Elke verliest 25 kilo in amper 4 maanden dankzij Tim TorfsHeel twijfelachtig nam ik contact, want ik wist niet als dit wel wat voor mij was. Een dieet, zou ik dat wel kunnen? Laat staan volhouden? Maar ik was klaar voor mijn nieuwe ik! |