Dit recept is perfect voor een zonnige zomerdag
Ingrediënten voor de scampispiezen
- 16 rauwe scampi's, gepeld en schoongemaakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- blokjes courgette
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 4 houten of metalen spiesjes
Ingrediënten voor de salade
- 1 krop sla, gescheurd
- 2 rijpe tomaten, in blokjes
- 1 komkommer, in plakjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- Vers citroensap naar smaak
- Olijfolie, zout en peper naar smaak
Bereiding
- Week de houten spiesjes 30 minuten in water om te voorkomen dat ze verbranden op de grill (als je metalen spiesjes gebruikt, kun je deze stap overslaan).
- Meng de rauwe scampi's met de knoflook, olijfolie, zout en peper. Laat 10 minuten rusten om de smaken te laten intrekken.
- Rijg de scampi's aan de spiesjes en doe er telkens een blokje courgette tussen.
- Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Grill de scampispiezen 2-3 minuten per kant, tot ze roze en gaar zijn.
- Om de salade te maken, combineer je de sla, tomaten, komkommer en rode ui in een grote kom.
- Besprenkel het citroensap en de olijfolie over de salade, en breng op smaak met zout en peper. Meng goed door elkaar.
- Serveer de scampispiezen op een groot bord of schaal, met de salade erbij.
Sweet chili dressing is zeker een aanrader voor bij deze zomerse salade.
Dressing sweet chili
Granaatappel ice-teaIngrediënten 1 persoon 1 liter kokend water3 el groene thee2 granaatappels, de pitjes1 el honing10 druppels vloeibare stevia1 sinaasappel, h... |