Pompoensoep is een heerlijk gerecht dat perfect past bij een koolhydraatarm dieet. Pompoen is namelijk laag in koolhydraten en rijk aan vezels en vitamine C. Deze koolhydraatarme pompoensoep is gemakkelijk te maken en zit boordevol smaak. Het is een geweldige manier om van de herfst te genieten en jezelf warm te houden op koude dagen. Hier is het recept:
Ingrediënten:
- 1 flespompoen (ongeveer 1 kg)
- 2 tomaten
- 1 ui
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml kookroom
- 1 liter water
- 2 groentebouillonblokjes
- Zure room (optioneel, als topping)
- Verse peterselie (optioneel, als garnering)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Snijd de flespompoen doormidden en verwijder de zaden en schil. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes.
- Snijd de tomaten, ui, prei en knoflook in kleine stukjes.
- Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. Bak de ui, prei en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de pompoenblokjes en tomaten toe aan de pan en bak ze kort mee.
- Voeg het water en de groentebouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 20-25 minuten sudderen, of tot de pompoen zacht is.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Voeg de kookroom toe en roer goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de koolhydraatarme pompoensoep warm. Je kunt deze soep eventueel garneren met een beetje zure room en verse peterselie.
Geniet van deze heerlijke koolhydraatarme pompoensoep als voorgerecht of als hoofdmaaltijd. Het is een gezonde en smaakvolle keuze voor iedereen die op zoek is naar een koolhydraatarm gerecht.
Eet smakelijk!