Hier is een eenvoudig en heerlijk recept voor Kalfsblanquette voor vier personen:
Ingrediënten:
- 800 gram kalfsvlees (schouder of borst)
- 3 wortels
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblad
- 250 gram champignons
- 50 gram boter
- 3 eetlepels bloem
- 1 citroen
- 1 ei
- 150 ml room
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd het kalfsvlees in hapklare blokjes. Schil de wortels en snijd ze in plakjes. Pel de uien en knoflook en snijd ze fijn.
- Smelt de boter in een grote pan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de fijngesneden uien, knoflook en wortel toe.
- Voeg tijm, laurierblad, peper en zout toe en genoeg water zodat het vlees net onderstaat. Laat het geheel 1,5 tot 2 uur zachtjes stoven tot het vlees zacht is.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Voeg ze in de laatste 15 minuten van de stooftijd toe aan de pan.
- Wanneer het vlees gaar is, haal dan met een schuimspaan het vlees en de groenten uit de pan en houd ze warm. Zeef de bouillon.
- In een andere pan smelt je de resterende boter, voeg de bloem toe en roer goed. Voeg geleidelijk de gezeefde bouillon toe en blijf roeren tot je een gladde saus krijgt.
- Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Roer de room en het eigeel door de saus, maar laat deze niet meer koken.
- Voeg het vlees en de groenten weer toe aan de saus en laat het geheel doorwarmen.
- Serveer de Kalfsblanquette met gekookte aardappelen of rijst.
Eet smakelijk!
![]() |
Gezonde receptenGezonde recepten Fase 1 Dieetfase Het Tim Torfs lifestyle programma is gebaseerd op de combinatie voedingsplan, supplementen en begeleiding.... |