Voor: 2 personen Bereidingstijd: 45 minuten Dieettype: Vegetarisch, Veganistisch, Glutenvrij
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen (ongeveer 500 g)
- 1 blik kikkererwten (240 g uitgelekt gewicht)
- 200 g verse spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel, voor wat extra pit)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Schil de pompoen en snijd deze in blokjes.
- Snijd de ui en de knoflook fijn.
- Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de kurkuma, komijn en cayennepeper toe en bak deze even mee.
- Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes en kikkererwten toe. Vul het lege blik van de tomatenblokjes voor de helft met water en voeg dit ook toe aan de pan.
- Laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen, met de deksel op de pan, tot de pompoen zacht is.
- Was ondertussen de spinazie en voeg deze in gedeeltes toe aan het stoofpotje. Wacht steeds tot de spinazie is geslonken voordat je de volgende hoeveelheid toevoegt.
- Kruid het stoofpotje met zout en peper naar smaak.
- Serveer het stoofpotje warm, eventueel met een stuk vers, knapperig brood om in de saus te dippen.
Geniet van je heerlijke, gezonde, en voedzame stoofpotje!