Recept voor Kikkererwten, Spinazie en Pompoen Stoofpotje | Instituut Tim Torfs

Recept voor Kikkererwten, Spinazie en Pompoen Stoofpotje

Recept voor Kikkererwten, Spinazie en Pompoen Stoofpotje

Voor: 2 personen Bereidingstijd: 45 minuten Dieettype: Vegetarisch, Veganistisch, Glutenvrij

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen (ongeveer 500 g)
  • 1 blik kikkererwten (240 g uitgelekt gewicht)
  • 200 g verse spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel, voor wat extra pit)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de kurkuma, komijn en cayennepeper toe en bak deze even mee.
  5. Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes en kikkererwten toe. Vul het lege blik van de tomatenblokjes voor de helft met water en voeg dit ook toe aan de pan.
  7. Laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen, met de deksel op de pan, tot de pompoen zacht is.
  8. Was ondertussen de spinazie en voeg deze in gedeeltes toe aan het stoofpotje. Wacht steeds tot de spinazie is geslonken voordat je de volgende hoeveelheid toevoegt.
  9. Kruid het stoofpotje met zout en peper naar smaak.
  10. Serveer het stoofpotje warm, eventueel met een stuk vers, knapperig brood om in de saus te dippen.

Geniet van je heerlijke, gezonde, en voedzame stoofpotje!

Baksprays

Baksprays

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences