Geniet van een heerlijk en voedzaam gerecht met currykip, knapperige broccoli en smaakvol gebakken knolselderij. Dit recept is een fase 2 recept en zit boordevol gezonde ingrediënten en is eenvoudig te bereiden. Een perfect gerecht voor een doordeweekse avond!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 100 g hennepzaad
- 750 ml water
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 500 g broccoli
- 4 el olijfolie
- 600 g gesneden prei
- 1 eetlepel currypoeder
- 600 g kipfiletblokjes
- 50 g ongebrande cashewnoten
- 1 knolselderij
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Doe het hennepzaad en 1/3 van het water in een blender en mix het gedurende 3 minuten tot een glad mengsel.
- Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes . Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
- Verhit de helft van de olijfolie in een pan en fruit de uien samen met de prei gedurende 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de knoflook en currypoeder toe en bak het geheel nog 1 minuut mee. Voeg het hennepwater en de rest van het water toe en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens 5 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan. Pureer de saus met een staafmixer.
- Voeg de broccoli, kip en cashewnoten toe aan de pan, roer alles goed door en laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes koken, of tot de broccoli en kip gaar zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Schil ondertussen de knolselderij en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de plakjes vervolgens in blokjes van ongeveer 1 ½ cm. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de knolselderij ongeveer 5 minuten op hoog vuur, waarbij je regelmatig omschept. Breng op smaak met peper.
- Serveer de romige kip met de gebakken knolselderij.
Extra: Garneer het gerecht met wat verse kruiden, zoals koriander of peterselie, voor een extra smaakvolle en kleurrijke presentatie.
Is knolselderij goed voor de darmen? Knolselderij bevat veel vitamine K, vitamine B, vitamine C, calcium, ijzer, kalium, magnesium en zink. Verder zitten er veel vezels in knolselderij: dat is goed voor de darmen.Tim Torfs