Pastinaaksoep | Instituut Tim Torfs

Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

Hier is een recept voor pastinaaksoep voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 500 gram pastinaak, geschild en in stukjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk (optioneel voor een romigere soep)
  • Verse tijmblaadjes, voor garnering
  • Olijfolie
  • Pamspray
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit met wat pamspray een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze glazig.
  2. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
  3. Voeg de pastinaakstukjes toe aan de pan en bak ze kort aan, ongeveer 2 minuten.
  4. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen tot de pastinaak zacht is.
  5. Pureer de soep met behulp van een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  6. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  7. Verwarm de soep nog een paar minuten op laag vuur.
  8. Serveer de pastinaaksoep in kommen en garneer met verse tijmblaadjes.

Geniet van deze heerlijke pastinaaksoep zonder brood!

Baksprays

Baksprays

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences