Hier is een recept voor pastinaaksoep voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 500 gram pastinaak, geschild en in stukjes gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml kokosmelk (optioneel voor een romigere soep)
- Verse tijmblaadjes, voor garnering
- Olijfolie
- Pamspray
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verhit met wat pamspray een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze glazig.
- Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
- Voeg de pastinaakstukjes toe aan de pan en bak ze kort aan, ongeveer 2 minuten.
- Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen tot de pastinaak zacht is.
- Pureer de soep met behulp van een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verwarm de soep nog een paar minuten op laag vuur.
- Serveer de pastinaaksoep in kommen en garneer met verse tijmblaadjes.
Geniet van deze heerlijke pastinaaksoep zonder brood!