Hier is een recept voor paella dat geschikt is voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 250 gram chorizo, in plakjes gesneden
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- 250 gram garnalen
- 250 gram mosselen, schoongemaakt
- 2 kopjes paellarijst
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel saffraandraadjes (optioneel)
- 4 kopjes kippenbouillon
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
- Partjes citroen (voor serveren)
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote paellapan of een diepe koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
- Voeg de rode en gele paprika toe en bak nog 2-3 minuten tot ze iets zachter zijn.
- Voeg de chorizo en kipfilets toe en bak tot de kip bruin is.
- Voeg de garnalen en mosselen toe en bak tot de garnalen roze zijn en de mosselen open zijn gegaan. Verwijder eventuele mosselen die gesloten blijven.
- Voeg de paellarijst, gerookt paprikapoeder en saffraandraadjes toe en roer goed om de rijst te coaten met de olie en kruiden.
- Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper naar smaak.
- Verminder het vuur tot laag en laat de paella ongeveer 20-25 minuten sudderen, of tot de rijst gaar is en de bouillon is opgenomen.
- Haal de paellapan van het vuur en laat het gerecht enkele minuten rusten.
- Garneer met verse peterselie en serveer met partjes citroen.
Serveer de paella warm en geniet van dit traditionele Spaanse gerecht met je familie of vrienden. Je kunt het ook aanpassen door andere zeevruchten of groenten toe te voegen naar smaak. Buen provecho!
Won Ton soepWon Ton soep voor 4 personen: Won Ton soep is een traditionele Chinese soep die vaak wordt geserveerd als voorgerecht. Het belangrijkste ing... |