Groene Appelcurry met Kokosmelk:
Ingrediënten:
- 3 Granny Smith appels
- 1 ui
- 1 groene chilipeper
- 25 g gember
- 1 citroengrasstengel
- 2 tenen knoflook
- 1,5 el kokosbloesemsuiker
- 2 el appelcider
- 250 ml kokosmelk
- Verse koriander
- 1 el mosterdzaad
- Arachideolie
- 1 tl kurkuma
- ½ tl kaneel
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl chilipoeder
- ½ tl zwarte peper
- ¼ tl venkelzaad
- 1 tl currypoeder
- Indien gewenst, kan je ook kippenblokjes bakken en ze toevoegen
Bereidingswijze:
- Schil en snijd de appels in blokjes. Snipper de ui, hak de groene chilipeper fijn en rasp de gember.
- Verhit een beetje arachideolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het mosterdzaad toe en bak tot ze beginnen te knetteren.
- Voeg de ui, groene chilipeper, gember, citroengras en knoflook toe aan de pan. Bak deze ingrediënten ongeveer 5 minuten tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg de kurkuma, kaneel, paprikapoeder, chilipoeder, zwarte peper, venkelzaad en currypoeder toe aan de pan. Bak de kruiden kort mee om de smaken vrij te laten komen.
- Voeg de gesneden appels, kokosbloesemsuiker en appelcider toe. Roer goed door elkaar zodat de appels bedekt zijn met de kruiden en suiker.
- Giet de kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de curry sudderen tot de appels zacht zijn geworden, ongeveer 15-20 minuten.
- Proef de curry en breng indien nodig op smaak met zout en extra kruiden.
- Serveer de groene appelcurry met gekookte rijst of naanbrood en garneer met verse koriander.
Geniet van je zelfgemaakte Groene Appelcurry met Kokosmelk!
Salade kip met mangoFrisse mango-kipsalade met gerookte kip, peultjes en een smaakvolle dressing van honing, sojasaus en limoen. |