Hier is een aangepast recept voor de Bloemkoolschotel met Kervelpuree en Eitjes voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 800 gram bloemige aardappelen
- 1 bloemkool
- 1 liter melk
- 1 eetlepel maïszetmeel
- 1 bussel kervel, grof gehakt
- Peper, zout, nootmuskaat
- Boter
Bereidingswijze:
- Eitjes koken: Kook de eieren zacht in vijf minuten. Pel en halveer ze, leg ze in een ovenschaal, maar houd één ei apart voor later.
- Aardappelen koken: Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water.
- Bloemkool bereiden: Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in de melk tot ze gaar zijn.
- Bloemkoolsaus maken: Mix de gare bloemkool met de melk en maïszetmeel tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Ovenschaal vullen: Lepel de bloemkoolsaus over de gehalveerde eitjes in de ovenschaal.
- Puree maken: Stamp de gare aardappelen fijn met boter en kervel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Afwerking: Bedek de ovenschaal met de kervelpuree en werk af met het overgebleven eitje.
Geniet van dit heerlijke, verwarmende gerecht!
Elke verliest 25 kilo in amper 4 maanden dankzij Tim TorfsHeel twijfelachtig nam ik contact, want ik wist niet als dit wel wat voor mij was. Een dieet, zou ik dat wel kunnen? Laat staan volhouden? Maar ik was klaar voor mijn nieuwe ik! |