Bloemkoolschotel met Kervelpuree & Eitjes | Instituut Tim Torfs

Bloemkoolschotel met Kervelpuree & Eitjes

Bloemkoolschotel met Kervelpuree & Eitjes

Hier is een aangepast recept voor de Bloemkoolschotel met Kervelpuree en Eitjes voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 800 gram bloemige aardappelen
  • 1 bloemkool
  • 1 liter melk
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • 1 bussel kervel, grof gehakt
  • Peper, zout, nootmuskaat
  • Boter

Bereidingswijze:

  1. Eitjes koken: Kook de eieren zacht in vijf minuten. Pel en halveer ze, leg ze in een ovenschaal, maar houd één ei apart voor later.
  2. Aardappelen koken: Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water.
  3. Bloemkool bereiden: Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in de melk tot ze gaar zijn.
  4. Bloemkoolsaus maken: Mix de gare bloemkool met de melk en maïszetmeel tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Ovenschaal vullen: Lepel de bloemkoolsaus over de gehalveerde eitjes in de ovenschaal.
  6. Puree maken: Stamp de gare aardappelen fijn met boter en kervel. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Afwerking: Bedek de ovenschaal met de kervelpuree en werk af met het overgebleven eitje.

Geniet van dit heerlijke, verwarmende gerecht!

Elke verliest 25 kilo in amper 4 maanden dankzij Tim Torfs

Heel twijfelachtig nam ik contact, want ik wist niet als dit wel wat voor mij was. Een dieet, zou ik dat wel kunnen? Laat staan volhouden? Maar ik was klaar voor mijn nieuwe ik!

 

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences