Hier is een recept voor een heerlijke groentesoep voor vier personen
### Ingrediënten
- **2 eetlepels olijfolie**
- **1 grote ui**, fijngehakt
- **2 teentjes knoflook**, fijngehakt
- **2 stengels bleekselderij**, in plakjes
- **2 wortels**, in blokjes
- **1 venkelknol**, in dunne plakjes
- **1 courgette**, in blokjes
- **200 gram groene bonen**, in stukjes
- **1 blik (400 gram) tomatenblokjes**
- **1 liter groentebouillon**
- **1 theelepel komijnpoeder**
- **1 theelepel korianderpoeder**
- **Zout en versgemalen zwarte peper**, naar smaak
- **1 bosje verse peterselie**, fijngehakt
- **1 bosje verse basilicum**, fijngehakt
- **Sap van 1 citroen**
### Bereidingswijze
1. **Verhit de olijfolie** in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze voor ongeveer 5 minuten tot ze zacht en glazig zijn.
2. Voeg de bleekselderij, wortels en venkel toe en bak deze nog eens 5 minuten mee, terwijl je regelmatig roert.
3. Roer de courgette en groene bonen erdoor. Voeg vervolgens het komijn- en korianderpoeder toe en bak kort totdat de kruiden beginnen te geuren.
4. Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 15-20 minuten zachtjes pruttelen totdat de groenten gaar zijn.
5. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Roer de gehakte peterselie en basilicum erdoor en laat de soep nog even op smaak komen.
6. Haal de soep van het vuur en voeg het citroensap toe voor een frisse toets. Proef en pas de kruiden naar wens aan.
7. **Serveer de soep** in kommen en garneer eventueel met wat extra verse kruiden.
Geniet van deze voedzame en smaakvolle groentesoep! Eet smakelijk!
![]() |
Elke verliest 25 kilo in amper 4 maanden dankzij Tim TorfsHeel twijfelachtig nam ik contact, want ik wist niet als dit wel wat voor mij was. Een dieet, zou ik dat wel kunnen? Laat staan volhouden? Maar ik was klaar voor mijn nieuwe ik! |