Kervelsoep | Instituut Tim Torfs

Kervelsoep

Kervelsoep

Hier is een heerlijk recept voor kervelsoep zonder aardappelen, perfect voor 4 personen:

Kervelsoep Zonder Aardappelen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 gram verse kervel, fijngehakt
  • 1 prei, alleen het witte deel, in ringen
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een scheutje room of een eetlepel crème fraîche voor extra romigheid

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden van de Soepbasis: Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
  2. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
  4. Groenten Toevoegen: Voeg de prei en bleekselderij toe aan de pan en bak deze enkele minuten mee.
  5. Voeg de prei en bleekselderij toe aan de pan en bak deze enkele minuten mee.
  6. Bouillon en Kervel Toevoegen: Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.Voeg de courgette en driekwart van de gehakte kervel toe aan de soep.Laat de soep ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de groenten zacht zijn.
  7. Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
  8. Voeg de courgette en driekwart van de gehakte kervel toe aan de soep.
  9. Laat de soep ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de groenten zacht zijn.
  10. Mixen en Op Smaak Brengen: Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.Voeg zout en peper naar smaak toe.Roer eventueel een scheutje room of een eetlepel crème fraîche door de soep voor een romigere textuur.
  11. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  12. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  13. Roer eventueel een scheutje room of een eetlepel crème fraîche door de soep voor een romigere textuur.
  14. Serveren: Verdeel de soep over vier kommen.Garneer elke kom met de overgebleven gehakte kervel.
  15. Verdeel de soep over vier kommen.
  16. Garneer elke kom met de overgebleven gehakte kervel.

Serveersuggestie

Serveer de soep met knapperig volkorenbrood voor een vullende maaltijd. Geniet van deze gezonde en smakelijke kervelsoep die perfect past binnen een gezonde levensstijl! Eet smakelijk!

Zweedse balletjes maak je toch gewoon zelf?!

Zweedse gehaktballetjes met wortelpuree en veenbessen zijn eenvoudig zelf te maken voor een heerlijke maaltijd.

 

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences