Deze volkoren spaghetti met zalm en boerenkool is eenvoudig, voedzaam en vriendelijk voor je budget. Heb je wat gerookte zalm over? Dit smaakt heerlijk bij je lunch op een broodje of in een frisse salade!
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4 personen
Ingrediënten
- 500 gram middelgrote uien
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 250 gram biologische volkoren spaghetti
- 500 gram verse boerenkool
- 150 gram gerookte zalm
- 200 gram zuivelspread met knoflook en kruiden
- peper en eventueel zout naar wens
Bereidingswijze
Stap 1: Uien smoren
Pel en halveer de uien en snijd ze vervolgens in dunne reepjes. Verhit een grote pan met de olijfolie en bak de uien ongeveer 3 minuten op hoog vuur, tot ze licht goudbruin kleuren. Zet daarna het vuur lager, plaats het deksel op de pan en smoor de uien nog 10-12 minuten zachtjes, roer regelmatig even door.
Stap 2: Pasta en boerenkool koken
Kook ondertussen de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg in de laatste minuut van de kooktijd de verse boerenkool toe aan de spaghetti. Snijd ondertussen de gerookte zalm in kleine stukjes.
Stap 3: Saus voorbereiden en mengen
Meng de zuivelspread samen met de gesneden gerookte zalm door de gesmoorde uien. Giet vervolgens het kookwater van de spaghetti en boerenkool af, maar houd een klein kopje kookvocht apart. Doe de spaghetti en boerenkool bij het mengsel van uien, zalm en zuivelspread en roer goed door elkaar. Voeg indien nodig wat van het opgevangen kookvocht toe om het geheel mooi smeuïg te maken. Breng het gerecht verder op smaak met wat vers gemalen peper en eventueel een snuf zout.
Tip tegen voedselverspilling!
Bewaar eventuele restjes gerookte zalm voor een lekkere maaltijd de volgende dag. Combineer bijvoorbeeld met verse salade of gebruik als beleg op een broodje.