Gegrilde Perzik-Burrata Couscoussalade (voor 2 personen)
Ingrediënten:
100 g couscous (ongekookt)2 perziken, gehalveerd en ontpit100 g rucola1 bol burrata (ongeveer 100-125 g)10 g verse basilicum (handje)2 eetlepels olijfolie1 eetlepel balsamicoazijn (of balsamicocrème)20 g geroosterde pijnboompittenPeper en zout naar smaak
Optioneel (voor extra smaak en kleur):
5 ml honing (theelepel), voor over de perzikenEnkele cherrytomaatjes, gehalveerd
Bereiding
Couscous bereiden:Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat even afkoelen.
Perziken grillen:Bestrijk de perzikhelften lichtjes met olijfolie. Grill ze op een grillpan of barbecue tot ze mooie grillstrepen hebben (2-3 minuten per kant). Eventueel besprenkelen met honing voor een extra zoetje.
Salade samenstellen:Meng de rucola, couscous, cherrytomaatjes (optioneel) en basilicum in een grote kom. Breng op smaak met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout.
Serveren:Verdeel de salade over twee borden. Leg op elk bord een halve burrata (of laat de bol heel indien klein). Leg de gegrilde perziken ernaast of bovenop. Strooi de pijnboompitten erover.
Afwerking:Werk af met verse basilicum en eventueel nog wat extra olijfolie of balsamicocrème.
Tip:Dit gerecht past perfect binnen een lichte en zomerse maaltijd, en sluit aan bij de gezonde visie van Instituut Tim Torfs! Wil je het laten passen in je dieet? Gebruik volkoren couscous en voeg eventueel extra groenten toe.
Eet smakelijk!
Wil je dit recept ook in het Tim Torfs-dieetmenu verwerken of tips voor gezonde aanpassingen? Laat het gerust weten!
Gegrilde Perzik met Burrata met Couscoussalade
- Smart-Site Tim Torfs
Meest recente posts
TRENDING DEZE MAAND
Het recept voor een heerlijke ovenschotel met spinazie, ricotta, tomaten, gehakt en peterselie is v…
ontdek meer
Recept: Balletjes in Tomatensaus met Groenten Dit heerlijke recept voor balletjes in tomatensaus is…
ontdek meer
Hoi Bij Instituut Tim Torfs geloven we dat een gezonde levensstijl blijvend kan zijn, met de juiste…
ontdek meer