Recept voor 2 personen: Heekfilet met Scandinavische salade van patatjes, dille & botersla
Ingrediënten
- 2 heekfilets (ca. 150-180 g per stuk)
- 300 g krieltjes (kleine vastkokende aardappeltjes)
- 1 krop botersla (of little gem)
- 2 el verse dille (fijngehakt)
- 4 radijsjes (in dunne plakjes)
- 1/4 komkommer (in halve maantjes)
- 2 lente-uitjes (in ringetjes)
- 1 el kappertjes (uitgelekt)
- 1 el olijfolie
- 1 el milde mosterd
- 1,5 el magere yoghurt of kwark
- 1 el citroensap
- 1 el roomboter
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Krieltjes koken:
- Was de krieltjes en halveer ze indien groot.
- Kook in licht gezouten water gaar in ca. 15 minuten.
- Giet af en laat iets afkoelen.
- Salade voorbereiden:
- Was de botersla, slinger droog en scheur in grove stukken.
- Meng in een grote kom de krieltjes, sla, radijs, komkommer, lente-ui, kappertjes en dille.
- Dressing maken:
- Klop in een klein kommetje de mosterd, yoghurt, citroensap en olijfolie tot een romige dressing.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Meng vlak voor serveren de dressing voorzichtig door de salade.
- Heekfilet bakken:
- Dep de filets droog en bestrooi met peper en zout.
- Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de heekfilets in 2-3 minuten per kant net gaar en goudbruin.
- Serveren:
- Verdeel de Scandinavische salade over 2 borden.
- Leg de heekfilet erbovenop of ernaast.
- Garneer eventueel extra met wat verse dille en een partje citroen.
Serveer & geniet!
Fris, licht en voedzaam – ideaal voor een gezonde lunch of diner. Voor meer inspiratie, kijk op www.timtorfs.be.
Eet smakelijk!
![]() |
Bart verliest 17kg en stapt in het huwelijksbootje!ik kan dit iedereen aanraden! |