Linguine met Zelfgemaakte Spinaziepesto, Geroosterde Kerstomaten en Pecorino
Een heerlijk, gezond recept boordevol smaak en kleur. Perfect als lichte lunch of diner voor 2 personen!
---
Ingrediënten
#### Voor de spinaziepesto:
- 60 g verse spinazie
- 15 g verse basilicumblaadjes
- 30 g pijnboompitten (evt. kort geroosterd)
- 30 g geraspte pecorino (+ extra om te serveren)
- 1 teentje knoflook (klein)
- 4 el olijfolie extra vierge
- Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
- 1 tl citroensap
#### Voor de pasta & garnering:
- 160 g linguine (volkoren of klassiek)
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 el olijfolie
- Verse basilicum, ter garnering
---
Bereidingswijze
- Kerstomaten roosteren
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de gehalveerde kerstomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met 1 el olijfolie, zout en peper.
- Rooster ca. 20 min tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
- Spinaziepesto maken
- Doe spinazie, basilicum, pijnboompitten, pecorino, knoflook, citroensap en olijfolie in een blender of keukenmachine.
- Mix tot een gladde pesto. Voeg eventueel wat extra olijfolie of een scheutje water toe als de pesto te dik is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Pasta koken
- Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar een paar eetlepels kookvocht.
- Samenstellen
- Meng de warme linguine direct met de spinaziepesto. Voeg wat van het bewaarde kookvocht toe om alles romig te maken.
- Serveer de pasta op borden, verdeel de geroosterde tomaatjes erover.
- Maak af met extra pecorino en verse basilicum.
---
Serveertip
Lekker met een frisse salade en eventueel wat geroosterde pijnboompitten extra on top!
---
Eet smakelijk!
Heb je vragen over gezondere varianten van dit recept? Neem gerust contact op met Instituut Tim Torfs!
![]() |
Bart verliest 17kg en stapt in het huwelijksbootje!ik kan dit iedereen aanraden! |