Linguine met Zelfgemaakte Spinaziepesto, Geroosterde Kerstomaten en Pecorino | Instituut Tim Torfs

Linguine met Zelfgemaakte Spinaziepesto, Geroosterde Kerstomaten en Pecorino

Linguine met Zelfgemaakte Spinaziepesto, Geroosterde Kerstomaten en Pecorino

Linguine met Zelfgemaakte Spinaziepesto, Geroosterde Kerstomaten en Pecorino

Een heerlijk, gezond recept boordevol smaak en kleur. Perfect als lichte lunch of diner voor 2 personen!

---

Ingrediënten

#### Voor de spinaziepesto:

  • 60 g verse spinazie
  • 15 g verse basilicumblaadjes
  • 30 g pijnboompitten (evt. kort geroosterd)
  • 30 g geraspte pecorino (+ extra om te serveren)
  • 1 teentje knoflook (klein)
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • 1 tl citroensap

#### Voor de pasta & garnering:

  • 160 g linguine (volkoren of klassiek)
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • Verse basilicum, ter garnering

---

Bereidingswijze

  1. Kerstomaten roosteren
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de gehalveerde kerstomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met 1 el olijfolie, zout en peper.
  • Rooster ca. 20 min tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  1. Spinaziepesto maken
  • Doe spinazie, basilicum, pijnboompitten, pecorino, knoflook, citroensap en olijfolie in een blender of keukenmachine.
  • Mix tot een gladde pesto. Voeg eventueel wat extra olijfolie of een scheutje water toe als de pesto te dik is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  1. Pasta koken
  • Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar een paar eetlepels kookvocht.
  1. Samenstellen
  • Meng de warme linguine direct met de spinaziepesto. Voeg wat van het bewaarde kookvocht toe om alles romig te maken.
  • Serveer de pasta op borden, verdeel de geroosterde tomaatjes erover.
  • Maak af met extra pecorino en verse basilicum.

---

Serveertip

Lekker met een frisse salade en eventueel wat geroosterde pijnboompitten extra on top!

---

Eet smakelijk!

Heb je vragen over gezondere varianten van dit recept? Neem gerust contact op met Instituut Tim Torfs!

Bart verliest 17kg en stapt in het huwelijksbootje!

Bart verliest 17kg en stapt in het huwelijksbootje!

ik kan dit iedereen aanraden!

Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences