Recept: Gegrilde Zalm met Mango Salsa en Rijst (voor 2 personen)
Ingrediënten
Zalmfilet: 2 x 150 g (totaal 300 g)Mango: 1 rijpe mangoRode ui: 1/2 kleineCherrytomaatjes: 6 stuksKoriander: paar takjes (naar smaak, optioneel)Limoen: 1 (rasp & sap)Olijfolie: 1 eetlepelRijst: 120 g ongekookte basmati- of zilvervliesrijstPeper & zout: naar smaakRode peper: 1/2 (optioneel, voor wat pit)
Bereidingswijze
1. Rijst koken
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd warm.
2. Mango salsa maken
Schil en snijd de mango in kleine blokjes.Snipper de rode ui fijn.Snijd de cherrytomaatjes in kleine stukjes.Hak de koriander fijn.Meng de mango, rode ui, tomaatjes en koriander in een kom.Voeg het sap en de rasp van een limoen toe.Voeg eventueel wat fijngehakte rode peper toe voor extra pit.Breng op smaak met peper en zout.Meng alles goed en zet even opzij.
3. Zalm grillen
Dep de zalmfilets droog en wrijf ze licht in met olijfolie, peper en zout.Verhit een grillpan of bakpan op middelhoog vuur.Grill de zalmfilets ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte, tot ze mooi gaar maar nog sappig zijn.
4. Serveren
Verdeel de rijst over de borden.Leg de gegrilde zalmfilet erop.Schep de mango salsa over de zalm of ernaast.Garneer eventueel met extra koriander en een partje limoen.
Serveer Suggestie
Lekker fris met een groene salade erbij!Past uitstekend binnen een gezonde levensstijl.
Voedingsadvies (optioneel)
Deze maaltijd is rijk aan omega-3 vetzuren, vitaminen en vezels. Geschikt voor diverse dieetprogramma’s, waaronder het 'Slank in 9 weken'-programma van Tim Torfs.
Eet smakelijk!
Nathalie & Kevin begonnen als koppel aan de dieetkuur! Samen 42kg lichter!We wilden graag gezonder gaan leven! |