Een heerlijk koolhydraatarm BBQ-recept voor 2 personen met scampi én een verrassende, olie-vrije salade!
Ingrediënten
Voor de scampi (2 personen)
- 200 gram scampi (ongepeld of gepeld, naar keuze)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Sap van 1/2 citroen
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- Zout & peper naar smaak
Voor de salade
- 1 kleine venkelknol, dun gesneden
- 1/2 komkommer, in dunne halve maantjes
- 10 radijsjes, in plakjes
- 1 groene appel (optioneel, voor extra frisheid), in heel dunne reepjes
- Handje verse munt, fijn gesneden
- Sap van 1 limoen
- 1 tl mosterd
- 1 tl vloeibare zoetstof
- Versgemalen peper
- Snufje zout
Bereiding
Scampi
- Meng de scampi met knoflook, citroensap, paprikapoeder, peterselie, zout en peper.
- Rijg de scampi eventueel op spiesjes.
- Laat minstens 10 minuten marineren.
- Grill de scampi op de BBQ in 3 à 4 minuten gaar, draai halverwege om.
Salade
- Meng venkel, komkommer, radijsjes, appel en munt in een kom.
- Maak een dressing van limoensap, mosterd, zoetstof, peper en zout. Roer goed door.
- Giet de dressing over de salade en meng alles voorzichtig.
- Laat 5 minuten intrekken voor extra smaak.
Serveer
- Leg de gegrilde scampi op een bord.
- Schep er royaal van de frisse salade bij.
- Garneer eventueel met wat extra munt en een schijfje limoen.
Tips
- Je kunt ook andere frisse groenten toevoegen zoals bleekselderij, of wat blokjes avocado (voor gezonde vetten).
- Wil je helemaal geen zoetstof gebruiken? De salade is ook puur met limoensap en mosterd heerlijk fris!
- Voeg eventueel een snufje chilivlokken toe voor een pittige twist.
Geniet van deze lichte, zomerse maaltijd – ideaal voor wie gezond én zonder koolhydraten wil eten!
Nathalie & Kevin begonnen als koppel aan de dieetkuur! Samen 42kg lichter!We wilden graag gezonder gaan leven! |