Gegrilde Paprikasalade met Perzik, Rucola en Munt
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 2 rode paprika’s
- 1 rijpe perzik
- 1 kleine rode ui
- 40 g rucola
- 8-10 verse muntblaadjes
- 1/2 biologische citroen (sap + rasp)
- 1 theelepel vloeibare honing
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- Versgemalen zwarte peper
- Zeezout
Bereidingswijze:
- Paprika grillen: Verwarm de oven voor op 220°C (grillstand) of gebruik een grillpan. Halveer de paprika’s, verwijder zaadlijsten en leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Gril 15 minuten tot het vel blakert. Doe de paprika’s 10 minuten in een afgesloten kom of plastic zakje, trek daarna het vel eraf en snijd in reepjes.
- Perzik grillen: Was de perzik, halveer en ontpit. Snijd in partjes. Verhit een grillpan, bestrijk de perzikpartjes licht met olijfolie en gril ze kort tot ze mooie grillstrepen hebben.
- Rode ui: Pel de ui, snijd in dunne halve ringen.
- Dressing maken: Meng het sap en de fijn geraspte schil van een halve citroen met de honing en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Salade samenstellen: Verdeel de rucola over twee borden. Leg daar de gegrilde paprika, perzikpartjes en rode ui op. Sprenkel de dressing erover. Bestrooi royaal met verse muntblaadjes.
- Serveren: Direct serveren als frisse zomermaaltijd of bijgerecht.
Tips:
- Voeg eventueel wat feta of zachte geitenkaas toe voor een extra smaakdimensie.
- Ook lekker met geroosterde pijnboompitjes.
Eet smakelijk!
![]() |
Eenvoudige & Snelle recepten: koken in 15 minuten!Gegarandeerd gewichtsverlies in enkele weken! |
Tom verloor 26 kilo! Een nieuw leven!26 kilo lichter! |